Θέατρο

Θεατρική ομάδα «ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ»

Βρισκόμαστε στον έβδομο λειτουργίας της ομάδας με το αλλόκοτο και παιχνιδιάρικο όνομα «Έλα Να Δεις Θέατρο», και μετράμε 6 συμμετοχές στο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Πετρούπολης. Τους «Αχαρνιώτες» το 2010, το «Βασιλιά Των Λιονταριών» το 2012, το «Ανάμεσα Σε Δύο Κόσμους» το 2013, τους «Ιππής» το 2014, το «Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα» 2015 και τη «Discoδύσσεια» το 2016.

Οι συναντήσεις μας μέσα στη χρονιά χωρίζονται δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος που διαρκεί 2-3 μήνες επιτυγχάνεται η γνωριμία της ομάδας μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, ενώ στο δεύτερο που κρατάει 5-6 μήνες γίνονται συντονισμένες πρόβες για την παρουσίαση ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης.

Το πρώτο μέρος λοιπόν, το στάδιο της γνωριμίας αποτελεί το σημαντικότερο, καθώς τα μέλη της ομάδας γνωρίζονται μεταξύ τους και παρά τις δυσκολίες συντονισμού  που ίσως παρουσιαστούν στην αρχή, καταφέρνουν να συνεργαστούν και να δουλέψουν σε ζευγάρια ή μικρές ομάδες. Εδώ δουλεύουμε με παιχνίδια, ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς και ιστορίες. Το μεγάλο ενδιαφέρον στις συνεργασίες που επιτυγχάνονται είναι ότι λειτουργούν πέρα από προϋπάρχουσες φιλίες και ηλικιακές κατηγοριοποιήσεις.

Εξίσου σημαντικό σε αυτή τη φάση συναντήσεων της ομάδας είναι η εκδήλωση των ενδιαφερόντων των παιδιών και του πόσο ενθουσιασμένοι είναι για τις παρουσιάσεις που τα ίδια ετοιμάζουν.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Έπειτα λοιπόν απ’ αυτό το στάδιο, έχουμε την εισαγωγή στο έργο που πρόκειται να παρουσιάσουμε. Παράλληλα με τις πρώτες αναγνώσεις του έργου και τις συζητήσεις γύρω απ’ αυτό, γίνονται μικρές παρουσιάσεις σκηνών που υπάρχουν στο έργο ή διαπραγματεύονται το ίδιο θέμα. Κατόπιν οι πρόβες μας ξεκινούν απ΄τα μέρη του έργου που συμμετέχουν τα περισσότερα παιδιά (π.χ.χορευτικά) επισημαίνοντας έτσι πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή του κάθε παιδιού ξεχωριστά ακόμα και στα μέρη συνόλου. Στη συνέχεια γίνεται η διανομή σε μορφή συζήτησης με τα παιδιά, και υπάρχει πάντα επικοινωνία για διευκρινήσεις.

Μετά απ’αυτά, οι συναντήσεις μας είναι λίγο-πολύ συγκεκριμένες. Με μελέτη στο σπίτι και με «περάσματα» των σκηνών στις πρόβες το έργο προχωράει και χτίζεται εβδομάδα τη εβδομάδα μέχρι τη στιγμή που τόσους μήνες περιμένουμε: την παράσταση!

                                                          Χρύσα Μιχαλακίδη

                                                        Θεατρολόγος – Ηθοποιός

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πρόγραμμα σχολικής χρονιάς 2017-2018

Κάθε Σάββατο πρωί 

10:00 – 11:30 Για μαθητές των Α’ και Β’ Δημοτικού

11:30 – 13:00 Για μαθητές των Γ’ και Δ’ Δημοτικού

και 13:00 – 14:30 Για μαθητές των Ε’ και Στ’ Δημοτικού.

(*) Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες της πρώτης συλλογής την κα Μπούση Σοφία

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.