Ιστορικό

φωτογραφία0127

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης βρίσκεται στη θέση Πανόραμα του Δήμου Πετρούπολης και στη συμβολή των οδών Κερασόβου και Αγ. Πολυκάρπου σε μια πευκόφυτη περιοχή δίπλα στο άλσος του Αγ. Δημητρίου.

Από ιδρύσεώς του, το σχολείο συστεγάστηκε με το 2ο Δημοτικό σχολείο σε εναλλασσόμενο ωράριο,  για 20 περίπου έτη, στο κτήριο που σήμερα φιλοξενεί το 2ο Δημοτικό, κοντά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Πετρούπολης.

Η κατασκευή του νέου διδακτηρίου ξεκίνησε το 1983 και η παράδοσή του έγινε το 1995 με πρώτη διευθύντρια την κ. Λέκκα Γεωργία. Κατά το επόμενο σχολικό έτος ιδρύθηκε Τμήμα Ένταξης για το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Το 1997 ανέλαβε διευθυντής ο κ. Πλιούτας Γεώργιος,  έως το 2010 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Για το επόμενο σχολικό έτος 2010 – 2011 ανέλαβε χρέη διευθύντριας η κ. Τσάτσαρη Αρτεμισία. Σημερινή διευθύντρια του σχολείου είναι η κ. Τσιλογιάννη Βανέσσα.

Το σχολείο είναι 12/θέσιο οργανικά και λειτουργεί ως 13/θέσιο. Μετατράπηκε σε ολοήμερο το 1999 και επιπλέον λειτουργεί από το 2010 ως ΕΑΕΠ (Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος) διευρυμένου ωραρίου.

Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από εκπαιδευτικούς μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους. Αναλαμβάνει πέρα από τις καθιερωμένες σχολικές εορτές την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων στα πλαίσια πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων αγωγής υγείας σε συνεργασία με τη Γ΄ Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης και τη Σχολική Σύμβουλο.

Είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, με άψογη συνεργασία με το Δήμο Πετρούπολης και εξωσχολικούς φορείς που συνδράμουν με τον τρόπο τους στο ευρύτερο εκπαιδευτικό έργο.

Φωτογραφία0558

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.