Κενές ώρες διδασκαλίας

Μετά την αποκριάτικη γιορτή και τις ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του Συλλόγου για την συμβολή τους στην επιτυχία της, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που έχουμε σχετικά με τα κενά στις ώρες διδασκαλίας. Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε και για τις ενέργειες που ήδη έχουμε κάνει για την συμπλήρωσή τους.

Με απόφαση του Δ.Σ. σαν πρώτη ενέργεια αποφασίσαμε να ενημερώσουμε εγγράφως τους αρμοδίους ώστε να έχουμε και τις επίσημες -και κυρίως γραπτές- απαντήσεις τους. Από τις απαντήσεις τους θα εξαρτηθεί και η δική μας στάση. Έχουμε και ανάλογη εμπειρία από το 9 Δημοτικό του Δήμου μας που είχε ανάλογο πρόβλημα στην κάλυψη οργανικής θέσης δασκάλου της Α’ Δημοτικού.

Πρέπει να τονίσουμε την αναγκαιότητα της στενής παρακολούθησης των εξελίξεων από όλα τα μέλη του Συλλόγου ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων την νέα σχολική χρονιά. Επίσης θέλουμε να πληροφορήσουμε ότι στις 5-3-2013 θα συζητηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ερώτηση των βουλευτών Κατσώτη, Κανέλλης και Χαλβατζή (του ΚΚΕ) που αφορά τις συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων σε σχολεία της Γ’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής  και έχουμε λάβει την υπόσχεση ότι στη συζήτηση θα αναφερθεί και το πρόβλημα του σχολείου μας.

Η επιστολή του Δ.Σ. προς τον ανάλογο πίνακα αποδεκτών είναι η παρακάτω:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ:   26-2-2013Αριθ. Πρωτ.:    8
Κερασόβου & Αγίου ΠολυκάρπουΠληροφ.:Θεόδωρος ΜπλάναςΤηλ.: 6944792180

 

Προς:    Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.Κοιν.: 1. Δήμαρχο Πετρ/λης κ. Θωμά Κοτσαμπά.2. Αντιδήμαρχο Πετρ/λης Παιδείας κ. Θανάση Φιλίππου.

3. Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας υπόψη κας Γ. Ψαρρά.

4. Δ/νση 5ου Δημοτικού Σχολείου Πετρ/λης κα  Β. Τσιλογιάννη

5. Ένωση Συλλόγων Γ & Κ Πετρ/λης

κο Γιάννη Δαβέτα

ΘΕΜΑ:    Ελλείψεις διδακτικού προσωπικού  5ου Δημοτικού Σχολείου Πετρ/λης.

Εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που παρουσιάστηκε αίφνης σε δασκάλα κατηγορίας– κλάδου ΠΕ 70 που κατέχει οργανική θέση στο σχολείο μας και το οποίο αντιμετωπίστηκε με χειρουργική επέμβαση, το τμήμα Γ1 έχει μείνει χωρίς οργανικό δάσκαλο από 4-2-2013. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ελλείψεις σε διδακτικές ώρες ειδικοτήτων, οι οποίες είναι αναλυτικά: 2 ώρες Γαλλικά, 2 ώρες Γερμανικά, 5 ώρες πληροφορικής και 16 ώρες θεατρικής αγωγής, δημιουργεί μια δύσκολη από λειτουργικής άποψης κατάσταση, η οποία επιτρέπει μόνο τυπικά και όχι ουσιαστικά τη συνέχιση του διδακτικού έργου.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η Πολιτεία πράγματι ενδιαφέρεται για την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας και την απρόσκοπτη λειτουργία του Σχολείου μας,

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

από την Πολιτεία αφού αναγνωρίσει το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η σχολική κοινότητά μας, να το λύσει ενεργώντας δεόντως.

Μετά τιμής,

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Μπλάνας

Μαρία Μαραζιώτη

Την επιστολή διαμαρτυρίας του Αντιδήμαρχου Παιδείας κου Φιλίππου για το ανάλογο θέμα του 9ου Δημοτικού μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας την πρόταση που ακολουθεί( ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ_)

Την ερώτηση στο Κοινοβούλιο των Βουλευτών του ΚΚΕ με το θέμα τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις-ελλείψεις σε σχολεία της Γ’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας την επόμενη πρόταση (Ερώτηση για συγχωνεύσεις καταργήσεις τμημάτων Γ’διεύθυνσης).

Categories: Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς, Για μαθητές | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.