Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης

Μετά τη σημερινή συνάντηση 15 / 5 / 2012 που έγινε στα γραφεία της Ένωσης με παρουσία αντιπροσώπων των σχολείων και μέλη Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων αποφασίσαμε:
1. το σημερινό ψήφισμα να μοιραστεί στα δημοτικά σχολεία άμεσα, αύριο και μεθαύριο, με ευθύνη των συλλόγων
2. αύριο στις 7 το απόγευμα να συναντηθούμε στην κεντρική πλατεία και να μοιράσουμε το ψήφισμα στους πολίτες της Πετρούπολης, κατά μήκος της λεωφόρου
3. την παρασκευή το πρωί να βρεθούμε έξω από τα τρία εξεταστικά κέντρα (1ο, 3ο και 4ο λύκειο) για να ενημερώσουμε τους γονείς
4. να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, καθώς οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης είναι καθημερινές, προκειμένου μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους συλλογικούς φορείς της πόλης και τον Δήμο να πάρουμε κοινές πρωτοβουλίες.
Ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο αγώνας των εκπαιδευτικών αλλά και δικός μας. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Η ανακοίνωση του ΔΣ είναι η ακόλουθη:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σχολική χρονιά τελειώνει και το δημόσιο σχολείο είναι φτωχότερο από ποτέ.

Δεν είναι μόνο οι περικοπές στη χρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους, τα άθλια σχολικά κτίρια που έμειναν χωρίς υποδομές, αναλώσιμα και πολλά χωρίς πετρέλαιο, δεν είναι μόνο οι συμπτύξεις των τμημάτων, που έφτιαξαν αίθουσες των 30 μαθητών κάτω από σκάλες, σε βοηθητικούς χώρους κι αποθήκες, που ακόμα και σήμερα στην Πετρούπολη έχουμε δημοτικά σχολεία σε διπλοβάρδια, δεν είναι που καταργήθηκαν οι σχολικές βιβλιοθήκες και η πρόσθετη διδακτική στήριξη, που έκλεισαν τα αθλητικά σχολεία και υπολειτουργούν τα μουσικά, που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν πανεπιστημιακές σχολές εν μια νυκτί, ανάλογα με τα συμφέροντα των πολιτικών αρχόντων.

Είναι φτωχότερο, γιατί τα παιδιά λιποθυμούν στα προαύλια, γιατί η δημόσια εκπαίδευση είναι πολύ ακριβή για τους όλο και περισσότερους άνεργους γονείς, γιατί το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δημοκρατία γίνεται κουρελόχαρτο για τις κυβερνήσεις των μνημονίων, κατ’ επιταγή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, γιατί ο χώρος όπου διδάσκεται η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός, ο αγώνας και η συλλογικότητα, η ομαδική δουλειά και το όραμα για μια καλύτερη ζωή πρέπει να τρομοκρατηθεί, να διαλυθεί, να σωπάσει.

Η επιστράτευση των καθηγητών έχει μόνο αυτό το στόχο. Να τρομοκρατήσει ακόμα περισσότερο την κοινωνία, τους γονείς και τους μαθητές, να υπερασπίσει το σχολείο που σχεδιάζουν για μας, το σχολείο της αγοράς και των αξιολογήσεων, της φτώχειας και των χορηγών, της δουλοπρέπειας και της ήττας. Η αύξηση του ωραρίου των καθηγητών οδηγεί σε κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση. Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, η  κατηγοριοποίηση των σχολείων  εξυπηρετεί την αύξηση της μαθητικής διαρροής για τα παιδιά των εργαζομένων.

Όλοι εμείς οι γονείς που πασχίζουμε για το μεροκάματο της οικογένειάς μας, δεν βλέπουμε στην κυβέρνηση παρά τον δήμιό μας. Αυτοί που μας κλέβουν τη ζωή δεν γίνεται να νοιάζονται για τα παιδιά μας. Και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η εμπειρία της φετινής χρονιάς που τελειώνει, είναι μόνο μια μικρή απόδειξη για τη λαίλαπα που θα ακολουθήσει.

Γι αυτό δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα γίνουμε το πιόνι του κοινωνικού αυτοματισμού. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους, μαζί με τους μαθητές έχουμε κοινό συμφέρον και κοινό αντίπαλο και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να ακυρώσουμε την τρομοκρατία της κυβέρνησης, να κάνουμε και δική μας την υπόθεση της δημόσιας εκπαίδευσης. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας οι δούλοι του 21ου αιώνα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς (σε κάθε σχολείο, την ΕΛΜΕ και το σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Δ.Γληνός»), τη Δημοτική Αρχή και όλες τις συλλογικότητες της Πετρούπολης σε κοινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινωνίας. Σε συστράτευση και κοινές δράσεις και τώρα αλλά και από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

Για να γίνει η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ εντολή του κεφαλαίου, ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Εμείς και τα παιδιά μας αξίζουμε καλύτερο μέλλον και θα το διεκδικήσουμε, με ψηλά το κεφάλι και ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!

 

Το Διοικητικό  Συμβούλιο

Πετρούπολη, 15-5-2013

Διεύθυνση: Αγίας Λαύρας 37

e-mail:  enosi.goneon.petroupolis@gmail.com

 

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς | Ετικέτες: ,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.