Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών

Από το Υπουργείο Οικονομικών μας ήρθε η παρακάτω ανακοίνωση :
Σας γνωρίζουμε ότι για το σχολικό έτος 2012-2013 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την χορήγηση της εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα, είναι τα αναφερόμενα στην παρακάτω κατάσταση.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ

Την δικαιούνται όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 3.000 ευρώ (πραγματικό ή τεκμαρτό) με παιδιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση που φοιτούν σε Δημόσια σχολεία και μέχρι 16 ετών.

  1. Αίτηση του δικαιούχου με τα πλήρη στοιχεία αυτού [ονοματεπώνυμο , πατρώνυμο. διεύθυνση κατοικίας. Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ) & αριθμό τηλεφώνου).
  2. Βεβαίωση του Διευθυντή δημόσιου σχολείου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την οποία να προκύπτει η εγγραφή του μαθητή σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε. Η βεβαίωση αυτή είναι μοναδική και δεν επανεκδίδεται σε καμία περίπτωση.
  3. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση { εισοδήματα προηγούμενου έτους ) διότι μόνο από αυτό προκύπτει το τεκμαρτό εισόδημα. Δεν θα γίνονται δεκτές υπεύθυνες δηλώσεις θεωρημένες από την οικεία Δ.Ο.Υ.  διότι βάσει του Ν. 4110/2013 (ΦΕΚ 17 Α7 23-01-2013) « κάθε φυσικό πρόσωπο ανεξάρτητα από το αν υπόκειται ή όχι σε φόρο, έχει υποχρέωση να υποβάλει δήλωση εφόσον έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του».
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου .Σε περίπτωση που οι έγγαμοι δικαιούχοι έχουν χωρίσει και αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, να προσκομίζουν αντίγραφο του διαζευκτηρίου ή βεβαίωση της μεταβολής από το μητρώο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
  5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του δικαιούχου περί μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά.
  6. Φωτοτυπία της α’ σελίδας του βιβλιαρίου όπου θα Φαίνεται η τράπεζα . το Υποκ/μα & ο ΙΒΑΝ ( καθαρά)
  7. Βεβαίωση από την Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας ότι δεν λαμβάνουν οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειας τους κάποιο προνοιακό επίδομα ή αν τα λαμβάνουν . βεβαίωση στην οποία να αναφέρεται το ύψος του ετήσιου επιδόματος. 8)Οι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι δικαιούχοι να ποοσκομίσουν βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία για την καταβολή επιδομάτων τριτοτεκνίας ή πολυτεκνίας, (του ΟΓΑ) ότι δεν λαμβάνουν τα αντίστοιχα επιδόματα ή αν τα λαμβάνουν, βεβαίωση στην οποία να αναφέρεται το ύψος του ετήσιου εισοδήματος.

Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά διαβιβάζονται στην Υπηρεσία μας μέσω των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης ανάλογα με την περιοχή κατοικίας του δικαιούχου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔ. ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ)

Η Αίτηση [Δικαιολογητικό Νο1] (ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΙΣ. ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ)

Η Υπεύθυνη Δήλωση [ΔικαιολογητικόΝο5] (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΙΣ._ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ)

Το ισχύον ΦΕΚ   (Ισχύον ΦΕΚ ενίσχυσης)

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Διεύθυνση του Σχολείου

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.