Εγγραφές στην Πρώτη Δημοτικού

5° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΘΕΜΑ: Εγγραφές στην Πρώτη (Α) τάξη

  1. Οι εγγραφές μαθητών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται από την 1η Ιουνίου μέχρι την ημερομηνία λήξης του διδακτικού έτους, δηλ. μέχρι την 21η Ιουνίου σύμφωνα με το Ν.2817/2000 [ Προτιμώμενες ώρες 8.30 ως 10:30].Κατ’ εξαίρεση μπορεί να γίνει εγγραφή κατά το μήνα Σεπτέμβριο και μόνο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για τους μαθητές που δεν μπόρεσαν να εγγραφούν εμπρόθεσμα για λόγους ανωτέρας βίας. Στην πρώτη τάξη του Δημοτικού εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2007. Δικαιολογητικά εγγραφής είναι σύμφωνα με τις διατάξεις της §3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161 Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 27 του Ν.3687/2008 (ΦΕΚ 159Α/1-8-2008), :

α) Βεβαίωση φοίτησης νηπίων από το νηπιαγωγείο που αποφοιτούν (προαιρετικά),

β) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας  για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.

γ) Επίδειξη του βιβλιαρίου Υγείας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια και η οδοντολογική εξέταση.

δ) Αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης  κατοικίας στα όρια της σχολικής περιφέρειας, όπως εκκαθαριστικό εφορίας, συμβόλαιο αγοράς κατοικίας, μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την εφορία, λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΥΔΑΠ). από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή νηπίου,

ε) Ατομικό Δελτίο Υγείας ως τις 11/9/2012 σύμφωνα με την υπ αριθμ. 58410/Γ4 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 859/23.6.2005 τ.Β’) και την εγκύκλιο 67102/Γ4/5.7.2005 ΥΠΕΠΘ. Οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, και αφορά σε μαθητές που είναι τέκνα απόρων, ανασφάλιστων, ασφαλισμένων στον ΟΓΑ. τέκνα πολιτικών προσφύγων, τέκνα της κοινωνικής ομάδας ROM ή με κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, εφ’ όσον δεν υπάρχει ευχέρεια ή κάλυψη από τον ασφαλιστικό τους φορέα, μπορούν να απευθύνονται στην Παιδική Πολυκλινική Πειραιά, στο Νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρας, στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Ιλίου, στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο της Πετρούπολης και στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας, για τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά.
στ) Πιστοποιητικό καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 27 του Ν. 3687/2008 (ΦΕΚ 159/1-8-2008/Α).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα ιατρικά δικαιολογητικά μπορούν να προσκομιστούν μέχρι τις 13/9/2012.

2)Δεν εγγράφονται μαθητές εκτός σχολικής περιφέρειας, χωρίς έγκριση του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ακόμα και για τους εντός    περιφέρειας μαθητές ενδέχεται νια λόγους εξυπηρέτησης υπηρεσιακών αναγκών να σταλούν δικαιολογητικά τους (που είχαν παραληφθεί από το σχολείο τους νια εγγραφή) σε άλλα σχολεία όπου θα υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης των.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗ Β.

Ταχ. Δ/νση : Κερασόβου & Αγ. Πολυκάρπου

Ταχ. Κώδικας : 132 31 Πετρούπολη

Πληροφορίες : Τσυλογιάννη Β.

Τηλέφωνο & Φαξ: 210- 5017123

Τηλέφωνο : 210-5065385

Mail: mail@5dim-petroup.att.sch.gr

αναλυτικά η  ανακοίνωση (Εγγραφές Α’ δημοτικου 2013-14)

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς, Για μαθητές | Ετικέτες: ,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.