Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης (10.9.2013)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

                                                                                                                                       10.9.2013

Αγαπητοί Γονείς ,

 

Άλλη μια χρονιά ξεκινά με μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις εντολές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. διαλύει συνειδητά και σταθερά το δημόσιο σχολείο.

Οι γονείς πέρα από την ανεργία, την υποαπασχόληση, τα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τους έχουν να αντιμετωπίσουν και την κατάρρευση των σχολείων.

Μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση κατάφερε να απολύσει 2.500 εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης, αφήνοντας ξεκρέμαστους περίπου 20.000μαθητές, κατάφερε να εξαφανίσει σχολικούς φύλακες, σχολικούς τροχονόμους και πολλές καθαρίστριες από τα σχολεία, ενώ η συνολική μείωση της χρηματοδότησης για την παιδεία αγγίζει πια το 35-40%.

Το σκηνικό συμπληρώνεται με τις μηδενικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, την υποβάθμιση των ξένων γλωσσών και των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο σχολείο,  με αποτέλεσμα τα δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν με πολυπληθή τμήματα, ίσως χωρίς ολοήμερο από το οποίο όμως ακόμα κι αν «λειτουργεί»  θα λείπουν οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έρχεται το «νέο λύκειο».  Βαθιά ταξικό και με σκοπό να αποθαρρύνει τους νέους από τη μόρφωση, το νέο σχολείο, αντί να αποσυνδέει το λύκειο από τις πανελλαδικές εξετάσεις το μετατρέπει απολύτως σ’ ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο ενισχύοντας τον ήδη αντιδραστικό χαρακτήρα  του.   Ένα σύστημα μαραθώνιων εξετάσεων που ξεκινούν  από την α΄ λυκείου, οδηγεί τα παιδιά έξω από το σχολείο, μακρυά από την μόρφωση, φτηνό εργατικό δυναμικό στην ζούγκλα της  αγοράς εργασίας των … “επενδυτών”  και των τραπεζών.

Σαν γονείς είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και στη δημιουργία του σχολείου της αγοράς. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί κοντά στους συλλόγους γονέων και μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αντισταθούμε απέναντι σ’ όσους σιγά – σιγά διαλύουν τη ζωή μας, σ’ όσους μας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, την υγεία, την παιδεία.

Πραγματική ανάγκη των καιρών είναι όλοι μαζί, δάσκαλοι, καθηγητές,  γονείς, μαθητές, φοιτητές,  εργαζόμενοι στους Δήμους, στα Νοσοκομεία, στις Συγκοινωνίες, στον ιδιωτικό τομέα, άνεργοι και συνταξιούχοι να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Γιαυτό καλούμε όλα τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις ή συνεδριάσεις των μελών τους σε συνεργασία και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, να καταγράψουν κάθε έλλειψη ή πρόβλημα που αφορά στο σχολείο τους (έλλειψη εκπαιδευτικών, φυλάκων, σχ. τροχονόμων, κτιριακά προβλήματα, κλπ) ώστε να τα καταθέσουν στην Ένωση και την Τετάρτη 18/9/2013 να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης με αποφάσεις ή σκέψεις.

 

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩ!

 

 Καλή Αγωνιστική – Σχολική Χρονιά σε  Όλους.

Μαζί  με την ανακοίνωση αυτή μας ήρθαν συνημμένα και οι ανακοινώσεις της ΑΣΓΜΕ και της Γ’ΕΛΜΕ

Ανακοίνωση  Γ_ΕΛΜΕ 

Ανακοίνωση ΑΣΓΜΕ

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς, Για μαθητές | Ετικέτες: ,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.