Γράμμα Ενημέρωση από τον Σύλλογο Δασκάλων «Δ. Γληνός»

Μας ήρθε το παρακάτω γράμμα -ενημέρωση για την αυριανή εκδήλωση του Συλλόγου. Όσοι λοιπόν γονείς (εκτός των Γονέων της Β’Δημοτικού) μπορούν να πάνε καλό θα ήταν να παρευρεθούν στην εκδήλωση αυτή.

«»Αγαπητοί γονείς , 

η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές μέρες και η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία είναι εκρηκτική.
Είναι ξεκάθαρο ότι η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο έναν κλάδο αλλά πρώτα και κύρια, με την εντεινόμενη εφαρμογή του «νέου σχολείου» της αγοράς, αφορά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, αφορά το περιεχόμενο στη μάθηση. Αφορά τον καθένα μας μιας και θα κληθούμε όλοι να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα. Η εκπαίδευση δένεται όλο και πιο πολύ με τις ανάγκες της αγοράς ακριβώς για να βγάζουν τα σχολεία φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα. 
Αυτή τη στόχευση υπηρετούν οι ανατροπές στο σχολείο. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν εκπαιδευτικοί που τη μια μέρα είναι στο ένα σχολείο και την άλλη σε ένα σχολείο μιας άλλης περιοχής. Υπάρχουν μαθητές που τη μια μέρα έχουν κάποιον δάσκαλο και την άλλη δεν έχουν ή έχουν κάποιον άλλον. Υπάρχουν ολοήμερα που λειτουργούν με δάσκαλο και άλλα που δε λειτουργούν.. . 

Είναι αλήθεια: φέτος δεν έγινε κανένας διορισμός εκπαιδευτικού … Σε μια νύχτα πετάχτηκαν στο δρόμο 2.500 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης… Δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές που κάλυπταν πραγματικές ανάγκες φέτος δεν θα δουν την πόρτα του σχολείου… Οι θέσεις που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις δεν πρόκειται να καλυφθούν… Με απίστευτη προχειρότητα έγιναν υποχρεωτικές μετατάξεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

Φέτος η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου τινάζεται στον αέρα αφού με αιφνιδιαστική εγκύκλιο, το Υπουργείο Παιδείας προβλέπει ότι δεν θα τοποθετείται κανένας δάσκαλος στα σχολεία ΕΑΕΠ ! Το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργεί «με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών», δηλαδή θα υπολειτουργεί χωρίς υπεύθυνο δάσκαλο με εκ περιτροπής κάλυψη του ωραρίου πότε από τον ένα εκπαιδευτικό και πότε από τον άλλο, όπου και όποτε λειτουργήσει … επιπλέον καταργείται η ενισχυτική διδασκαλία και η πρωινή ζώνη.
Επίσης υπάρχει συνειδητή υπολειτουργία των Τμημάτων Ένταξης και των Ειδικών Σχολείων για μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες 
Τα προνήπια διώχνονται από τα δημόσια νηπιαγωγεία μιας και τα νήπια γεμίζουν ασφυκτικά τμήματα 25 τουλάχιστον παιδιών…

Με τον ίδιο τρόπο αποφασίζονται συμπτύξεις τμημάτων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να θεωρούνται αριθμοί και να στοιβάζονται σε τάξεις των 26 ή 27 ή και 28 μαθητών, ακόμη και στα νηπιαγωγεία ή αυτοί που «περισσεύουν», οι πάνω από αυτά τα νούμερα, να στέλνονται σε γειτονικά σχολεία για να γεμίσουν και εκείνα τα τμήματα… Αντί τα παιδιά μας να γίνονται λιγότερα στις τάξεις και να αυξάνεται η ποιότητα του μαθήματος γίνονται πιο πολλά με όλα τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται. Τα πολυπληθή τμήματα θα είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. 

Πρέπει να σας ενημερώσουμε επίσης ότι η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων έχει μειωθεί δραματικά. Αυτή τη στιγμή δίνεται το ¼ των χρημάτων που είχαν τα σχολεία το 2010 και ξέρουμε πολύ καλά και εμείς και εσείς πως το οικονομικό βάρος για τη λειτουργία των σχολείων, για τη θέρμανση, τη γραφική ύλη, τα φωτοτυπικά μηχανήματα, τα καθαριστικά, το τηλέφωνο, το νερό κλπ. δεν πρέπει να το σηκώσετε εσείς, ειδικά σε μια εποχή που χάνετε τις δουλειές σας, που μειώνεται το εισόδημά σας από τους φόρους και τα χαράτσια…
Για τους σχολικούς φύλακες να σας πούμε ότι αποτελούν πια παρελθόν.. καταργήθηκαν και έτσι 2.200 άνθρωποι παίρνουν κι αυτοί το δρόμο της διαθεσιμότητας, ενώ δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη φύλαξη και την καθημερινή λειτουργία των σχολείων … 
Οι σχολικοί τροχονόμοι είναι αμφίβολο αν θα προσληφθούν ξανά… Το ίδιο και οι συμβασιούχες καθαρίστριες…
Αγαπητοί γονείς καταλαβαίνετε κι εσείς ότι δεν μπορούμε να μείνουμε με δεμένα τα χέρια. Πρέπει να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και αυτών που της δίνουν εντολές για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και κάθε άλλου κοινωνικού αγαθού…
Αυτή τη χρονιά που διαγράφεται ιδιαίτερα δύσκολη, από κάθε άποψη, εμείς, οι δάσκαλοι των παιδιών σας θα είμαστε δίπλα τους, όπως κάναμε πάντα, δίνοντας την ψυχή μας για να έχουν αυτό που τους αξίζει: Δημόσια Δωρεάν Παιδεία… Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε μαζί! Στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας αξίζει να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, να ζούμε σε μια κοινωνία με εργασιακά δικαιώματα, με ισονομία και δικαιοσύνη… 
Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί για το δημόσιο σχολείο, σήμερα που απειλείται.. Πρέπει να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε από κοινού: δάσκαλοι – γονείς- μαθητές… Είναι αγώνας όλων μας… Μην αφήσουμε κανέναν να κόψει τα φτερά των παιδιών μας και μαζί ας διεκδικήσουμε ξανά τη ζωή που μας έκλεψαν!!!

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Συλλόγου μας και όλους τους γονείς την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 στο 16ο Δ.Σ. Ιλίου στις 19.00 για να συζητήσουμε για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και τις περαιτέρω δράσεις μας.»»

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς | Ετικέτες: ,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.