Εκδήλωση για την Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Ο Δήμος Πετρούπολης και το Τμήμα Α.Μ.Ε.Α., τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Τα Οφέλη των Εικαστικών στη Ζωή των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 5.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Εθν. Αντιστάσεως 61, Πετρούπολη)

  Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλο τον πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

  Η ημερίδα θα εστιάσει σε θέματα που αφορούν τις εικαστικές τέχνες και πως αυτές μπορούν να επηρεάσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρίες δίνοντας τους κίνητρα και δυνατότητες να εκφραστούν καλλιτεχνικά.
Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η υπεύθυνη του Τμήματος Α.Μ.Ε.Α. του Δήμου Πετρούπολης κ. Κατερίνα Κυριάκου ενώ ομιλητές θα είναι οι κ.κ Γιακουμής Διακουμής (ορθοπεδικός), Αθηνά Βεργιοπούλου (νηπιαγωγός), Ελευθέριος Δάφνος (ζωγράφος-εκπαιδευτικός), Δημοσθένης Χαρίτος (ειδικός παιδαγωγός), Κων/να Φαράντου (εικαστικός-εθελόντρια).
  Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση και ζωντανό εργαστήρι εικαστικών στο οποίο θα συμμετέχουν μέλη του Τμήματος Α.Μ.Ε.Α. ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια από τη χορωδία του Τμήματος Α.Μ.Ε.Α. και τον μουσικό-εθελοντή Χρήστο Καρνάβα.
  Παράλληλα με την εκδήλωση στην αίθουσα θα εκτίθενται εικαστικά έργα μελών του Τμήματος Α.Μ.Ε.Α. Πετρούπολης.

 

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς, Για μαθητές | Ετικέτες: ,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.