Αξιολόγηση -Αυτοαξιολογηση , my school, νέο σχολείο και πρόγραμμα «Ευ ζην»

Επειδή τις τελευταίες ημέρες και μετά το προεδρικό διάταγμα Δεκεμβρίου η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας μας έστειλε τις παρακάτω ενημερώσεις:

Για την Αξιολόγηση-Αυτοαξιολογηση Σχολικών Μονάδων:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

Η κυβέρνηση με την 1900089/Γ1/10-12-2013 έρχεται να καθορίσει τις διαδικασίες για  την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και τις σχολικής μονάδας Η ΑΣΓΜΕ εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε επισημάνει ότι η αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση αποτελεί βασικό εργαλείο για την εφαρμογή του νέου αυτόνομου αποκεντρωμένου σχολείου, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Για να δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ πατήστε : ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!

Για να δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου πατήστε: «Εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014 – Διαδικασίες»

Για να δείτε την διαδικασία αξιολόγησης της σχολικής μονάδας πατήστε: Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας

Για την εφαρμογή my school  η ΑΣΓΜΕ αναφέρει:

Το Υπουργείο Παιδείας, όπως και κάθε Υπουργείο, επιθυμεί να «βάλει τάξη» ή αλλιώς να «εξορθολογίσει» τα του οίκου του. Βέβαια, αλλιώς καταλαβαίνουμε εμείς την «τάξη» και αλλιώς το Υπουργείο, που είναι ο φορέας υλοποίησης όλων αυτών των αντι-εκπαιδευτικών αλλαγών που βιώνουμε στο πετσί μας, ιδίως μέσα στην κρίση. Για τον λόγο αυτό προχωράει στη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων ικανής να μπορεί να συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που έχει ανάγκη, προκειμένου ΕΓΚΑΙΡΑ και ΑΥΤΟΜΑΤΑ να μπορεί να συμπτύσσει τμήματα, να συγχωνεύει σχολεία, να κατανέμει το προσωπικό των σχολείων (κάνοντάς το λάστιχό), για να μας φέρνει προ τετελεσμένων. Να χειραγωγεί τους εκπαιδευτικούς, με τη λογική είτε του καρότου είτε του μαστίγιου, βλ. (Αυτό)ξιολόγηση.Αναλυτικά εδώ

Να υπενθυμίσουμε οτι η αναγραφή του ΑΜΚΑ είναι πλέον προαιρετική..

Επιπλέον για να δείτε τις ανακοινώσεις της συνομοσπονδίας αλλά και το τι προβλέπεται  για το νέο σχολείο πατήστε: εδώ

Επειδή ήδη έχουν κυκλοφορήσει στην Πετρούπολη υπεύθυνες δηλώσεις για το πρόγραμμα «Ευ Ζην» υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση του Απριλίου του 2013 της ΑΣΓΜΕ (Για να την δείτε πατήστε: εδώ)

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς | Ετικέτες: ,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.