Διαμαρτυρία της ΑΣΓΜΕ για την Ενισχυτική Διδασκαλία και την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Πετρούπολης στηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων στο Υπουργείο την Τετάρτη 17/2/2016 στις 13:30. Επίσης θεωρεί αναγκαιότητα την διοργάνωση τέτοιων δράσεων και από την ίδια με στόχο την δραστηριοποίηση και των συλλόγων προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  • Να ξεκινήσει άμεσα η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη διδακτική στήριξη σε όλη τη χώρα.
  • Η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη διδακτική στήριξη να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι μόνιμοι καθηγητές ώστε την επόμενη χρονιά η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη διδακτική στήριξη να ξεκινήσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  • Μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εκπαιδευτικών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Το ΔΣ της Ένωσης
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΓΜΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Αφήνουν χιλιάδες μαθητές από λαϊκές οικογένειες χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση! Καταργούν την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη!

Σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί για τη φετινή χρονιά η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για Λύκεια και ΕΠΑΛ διότι το Υπουργείο δεν κατάφερε(!!) να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από Κοινοτικά κονδύλια.
Η κυβέρνηση, όπως είπε, επέλεξε να υλοποιήσει μόνο το πρόγραμμα ενισχυτικής για τα Γυμνάσια. Η αλήθεια όμως είναι ότι ούτε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης τη στιγμή που βρισκόμαστε στην μέση της σχολικής χρονιά και πλησιάζει…το Πάσχα.
Το Νοέμβρη του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσισε την επανέναρξη των παραπάνω προγραμμάτων, όπου με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν είχαν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη χρονιά. Η ανακοίνωση για την επανέναρξη συνοδεύτηκε μάλιστα από διάφορες κορόνες για την ενίσχυση και στήριξη μαθητών που προέρχονται από ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια!!

Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης – Ε.Ε. δεν χωράνε την υλοποίηση ούτε καν στοιχειωδών μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων και των παιδιών τους.
Η κοροϊδία και εμπαιγμός δηλαδή δεν έχουν τέλος. Η κυβέρνηση στην πράξη ακυρώνει το μέτρο αυτό ενισχύοντας ακόμα πιο πολύ τη μαθητική διαρροή και τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία.
Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ακόμη και σήμερα πανελλαδικά περίπου 3000 κενά εκπαιδευτικών και έχουν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση στα σχολεία.
Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης δεν έχει όριο! Όταν η σημερινή κυβέρνηση ήταν στην αντιπολίτευση είχε βγει στα «κάγκελα» και υποσχόταν ενισχυτική και ΠΔΣ από το Σεπτέμβρη. Τώρα ως κυβέρνηση ακυρώνουν την ΠΔΣ για την οποία μάλιστα είχαν υποσχεθεί χιλιάδες διορισμούς εκπαιδευτικών. Η πραγματικότητα είναι ότι από το φετινό προϋπολογισμό δεν προβλέπεται για το 2016 καμία πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα τόσο για την στήριξη και την ενισχυτική διδασκαλία αλλά και την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν από συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να ξεκινήσει άμεσα η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ. σε όλη τη χώρα.
  • Η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι μόνιμοι καθηγητές ώστε την επόμενη χρονιά η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να ξεκινήσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  • Μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εκπαιδευτικών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Καλούμε Ομοσπονδία, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στις 13.30 στο Υπουργείο Παιδείας.

Φλεβάρης 2016

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ πατήστε (Διαμαρτυρία ΑΣΓΜΕ για ΠΔΣ)

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς | Ετικέτες: ,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.