Χαιρετισμοί για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μηνύματα για την νέα σχολική χρονιά έστειλαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου μας και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Τα μηνύματα έχουν ως εξής: 

Χαιρετισμός της Ένωσης

για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 

       Η Ένωση Γονέων Πετρούπολης εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Έχουμε μπροστά μας, για μία ακόμη φορά, μία δύσκολη χρονιά στο χώρο της παιδείας. Είναι αναγκαίο, όλοι μαζί συλλογικά και αλληλέγγυα να αγωνιστούμε για να έχουμε μια ισορροπημένη καθημερινότητα στη σχολική ζωή,  υπερασπίζοντας το δημόσιο και δωρεάν σχολείο ως κοινωνικό αγαθό.

        Η Ένωση Γονέων είναι πάντα παρούσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο στην Ελλάδα της κρίσης και καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, τόσο μέσα από τα συλλογικά τους όργανα (Σωματεία, Συλλόγους Γονέων, Μαθητικά Συμβούλια) όσο  και σε   προσωπικό επίπεδο να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα στο σχολείο, στη γειτονιά, στην πόλη μας για να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που όλοι βιώνουμε βάζοντας μπροστά τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας.

         Είμαστε εδώ. Είμαστε μαζί και δίπλα σας για να κάνουμε το σχολειό πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, για ένα σχολείο που θα παρέχει την μόρφωση που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.
Να είστε καλά. Καλή αρχή!

Το ΔΣ

………………………………….sxoleio

Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά
Το ίδιο έργο παίζεται επί χρόνια…

Αγαπητοί γονείς καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη.
      Η νέα χρονιά, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς και τις περισσότερες οικογένειες σε δυσχερέστερη θέση να στενάζουν κάτω από το βάρος της ανεργίας, της φτώχειας, της φοροληστείας που συνεχώς μεγαλώνει, με νέα μέτρα.
      Τη βάρβαρη αυτή πραγματικότητα, καταγράφει η διαφήμιση εταιρίας με σχολικά είδη : «Σε μια οικογένεια η ανάγκη του ενός μπορεί να είναι έλλειψη του άλλου». Δηλώνει ξεκάθαρα πως η μόρφωση των παιδιών μας παύει να είναι δωρεάν, γίνεται ένα ακριβό εμπόρευμα που φέρνει κέρδη και δεν περιορίζεται μόνο στα σχολικά είδη αλλά και στα φροντιστήρια, τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες κα.
      Το υπουργείο Παιδείας φέτος πραγματοποίησε αλλαγές στα σχολεία, εφαρμόζοντας τις οδηγίες/επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, κάνοντας το σχολείο φθηνό για το κράτος και ακριβό για τους γονείς.

Είναι πρόκληση και υποκρισία, η κυβέρνηση
• Να προσπαθεί με αφαιρέσεις ωρών διδασκαλίας και χωρίς διορισμούς να καλύψει χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, τα οποία θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να πολλαπλασιάζονται.
• Να καμώνεται ότι νοιάζεται ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο ολοήμερο σχολείο, τη στιγμή που αφαιρεί αυτό το δικαίωμα από όλα τα παιδιά που έχουν έναν ή δυο γονείς που δεν μπορούν να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας ή ανασφάλιστους εργαζόμενους.
• Από τη μια να υπόσχεται 20.000 μόνιμους διορισμούς κι από την άλλη αυτοί να μετατρέπονται σε χιλιάδες απολύσεις.
• Να επιβάλλει την ευέλικτη χρήση του εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλύπτει τρύπες, αν και γνωρίζει πως πρόκειται για μια βαθιά αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική ενέργεια.
• Να διακηρύττει ότι φτιάχνει «ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου», ενώ στην πραγματικότητα να περιορίζει τα ολοήμερα και να περικόπτει χιλιάδες διδακτικές ώρες, οδηγώντας τελικά τα σχολεία να διαμορφώνουν το πρόγραμμα τους με όσους εκπαιδευτικούς και με όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν».
• Να καταργεί διθέσια νηπιαγωγεία με λιγότερα από 14 νήπια, να ανοίγει το δρόμο για συμπτύξεις νηπιακών τμημάτων και ενδεχομένως κατάργηση νηπιαγωγείων. Χιλιάδες προνήπια κάθε χρόνο μένουν έξω) από την Εκπαίδευση και χιλιάδες ακόμα νήπια κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια-αποθήκες.
• Να μεγαλώνει το διάλειμμα στα γυμνάσια με μοναδικό σκοπό, την μείωση των θέσεων των εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας για τις αναγκαίες παιδαγωγικές συνθήκες οργάνωσης ενός σχολείου.

• Να ορίζει αυστηρά κατώτατα όρια για τη δημιουργία τμημάτων ομάδων προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μαθητές που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομάδα προσανατολισμού που επιλέγουν ή ακόμα χειρότερα, να υπάρξουν μαθητές που θα να αναγκαστούν να παρακολουθήσουν άλλη ομάδα προσανατολισμού από αυτή που θα επέλεγαν κανονικά.
• Να επιφέρει αλλαγές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (υποβάθμιση ειδικών παιδαγωγικών προσόντων που απαιτεί η Ειδική Αγωγή με τη θεσμοθέτηση τοποθέτησης στην Ειδική Αγωγή εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης που … «περισσεύουν»).
• Να κλείνει τα μάτια στα χρόνια κτηριακά προβλήματα, στην καθαριότητα, τις μεταφορές των μαθητών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, τον υποσιτισμό των μαθητών.

Γι’ αυτή την κατάσταση ευθύνη έχουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες. Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική ενάντια σε εμάς και τα παιδιά μας, την κάνουν συνειδητά και όχι από ανικανότητα.

Ελπίδα υπάρχει εκεί που ο λαός στέκεται στα πόδια του και απαιτεί την μόρφωση που έχουν ανάγκη τα παιδιά του!

Αγαπητοί γονείς
Στη δύσκολη σημερινή κατάσταση, μόνο η οργανωμένη πάλη και αντίσταση μπορεί να βάλει φραγμό στη σαρωτική επίθεση που έρχεται και να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.
Σήμερα η απάντηση του κάθε συλλόγου, της κάθε Ένωσης, της κάθε Ομοσπονδίας στα παλιά και νέα μέτρα που έρχονται πρέπει να είναι άμεση με οργάνωση του αγώνα παντού.
Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων και τις Ομοσπονδίες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!
Ὀσο γίνεται πιο γρήγορα να προχωρήσουν στην καταγραφή των ζητημάτων, με τις ιδιαιτερότητες που αυτά παρουσιάζονται ανά περιοχή, να σχεδιάσουν την δράση τους για το επόμενο διάστημα, να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών.

Να πάρουν άμεσα μέτρα οργάνωσης της πάλης, με άμεση συνεδρίαση των ΔΣ, με γενικές συνελεύσεις, με ενημέρωση μαζικών φορέων, σωματείων, συλλόγων διοργανώνοντας συγκεντρώσεις παραστάσεις, διαμαρτυρίες.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

 •  Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
 • 20 μαθητές ανά τμήμα, όχι στα 27αρια και 30αρια τμήματα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων.
 • Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων το>ν σχολικών μονάδων.
 • Ολοήμερα σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ. Ρύθμιση για
  αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
 • Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές.
 • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κλπ. Αγορά όλων των ξενόγλωσσων βιβλίων από τις σχολικές επιτροπές.
 • Να διασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους.
 • Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών- φοιτητών με τα ΜΜΜ.
 • Δωρεάν ιατρικοφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα
  από φορέα ασφάλισης. Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας, για τον εμβολιασμό όλων
  των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας.
 • Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές, με προτεραιότητα τις πιο λαϊκές συνοικίες και Δήμους.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτώνται.

Σεπτέμβρης 2016

Για τις ανακοινώσεις πατήστε 

Χαιρετισμός της Ένωσης Γονέων , Ανακοίνωση της Α.Σ.Γ.Μ.Ε

 

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς | Ετικέτες: ,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.