…ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΟΙ… ΕΠΕΙΓΟΝ…

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

{ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ}

https://gr.petitions.net/5dimpetroupolis

Εμείς οι γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού Πετρούπολης και λοιπών σχολείων εκτιμώντας τις συνέπειες που θα έχει η εισήγηση της Διοίκησης του Δήμου Πετρούπολης, δηλώνουμε την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σκέψη τοποθέτησης προκάτ ελαφρού τύπου αιθουσών στον προαύλιο χώρο τόσο του δικού μας σχολείου όσο και στους προαύλιους χώρους των άλλων προτεινόμενων σχολείων (4ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό).

Πιστεύουμε ότι η Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η υλοποίησή της δεν μπορεί να βασιστεί σε πρόχειρους σχεδιασμούς. Θέλουμε όλα τα παιδιά (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) να φοιτούν σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με προαύλια που θα μπορούν να παίζουν και να αθλούνται.

Όποιος νόμος προβλέπει ότι 2m^2 (στα οποία περιλαμβάνονται κλειστά αίθρια, παρτέρια, χώροι που δεν έχουν καν πρόσβαση οι μαθητές ) ανά μαθητή αρκούν, είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των παιδιών. Αυτός ο νόμος -για εμάς τους γονείς- πρέπει να αλλάξει.

Δεν διανοούμαστε ότι σε κανονικές συνθήκες χωρίς κάποια φυσική καταστροφή (σεισμός πλημμύρα κτλ) θα ήθελε κάποιος το παιδί του, να είναι στοιβαγμένο με άλλα 20 ή 25 παιδιά μέσα σε προκάτ αίθουσα που τον χειμώνα θα είναι παγωμένη και το καλοκαίρι θα καίγεται (ρωτήστε τους γονείς των μαθητών του 2ου Λυκείου τι τράβηξαν τα παιδιά τους τον χειμώνα).

Να ξεμπλοκάρουν άμεσα όλες οι περιπτώσεις νηπιαγωγείων που έχουν βαλτώσει με ευθύνη των ΚΤΥΠ (8ο,9ο,13ο,16ο,17ο ) . Να εξεταστούν όλοι οι προς ενοικίαση χώροι που μπορούν να αποτελέσουν μία ανθρώπινη λύση για τα παιδιά με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Να χτιστούν νέα νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά της πόλης μας . Βλέπουμε ήδη γενιές μαθητών στην πόλη μας που βγάζουν το δημοτικό σε αίθουσες-αποθήκες. Ας μην δούμε και προνήπια.

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΝΕΑ &  ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

https://gr.petitions.net/5dimpetroupolis

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς, Για μαθητές | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.