Ανακοίνωση για την επανέναρξη των μαθημάτων – Απολογισμός δράσεων.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί γονείς,

σήμερα Δευτέρα 1/6/2020 με το καλό, επιστρέφουν τα παιδιά μας στο σχολείο. Επιστρέφουν μετά από ένα διάστημα με καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλους μας.

Ελπίζουμε, όλοι σας να είστε υγιείς και να μην προέκυψε κάποιο σοβαρό θέμα με την εργασία σας, γιατί και τα δύο θέματα είναι πολύ σοβαρά και έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα των οικογενειών μας.

Στο διάστημα αυτό της καραντίνας συνέβησαν αρκετά γεγονότα. Εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενη­μερωμένοι ώστε να ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα και εσάς. Ήδη από τις πρώτες ημέρες που τα προβλήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν πάρα πολλά «ανεβάσαμε» βοηθητικό ιστότοπο https://5dimpetroupolis.wixsite.com/website  ώστε να μπορούν και από εκεί οι γονείς να ενημερώνονται για τις εργασίες των παιδιών τους. Από την πρώτη στιγμή απευθυνθήκαμε στο Σχολείο και στον Δήμο Πετρούπολης να παρέμβουν στο Υπουργείο για άμεση χορήγηση μέσων σε όλα τα παιδιά ώστε να έχουν όλα τους ίσες ευκαιρίες στην τηλεκπαίδεση (αυτό παρά τις παλινωδίες της Κυβέρνησης δεν κατέστη δυνατόν).

Στην συνέχεια, τέθηκε το ζήτημα με την τοποθέτηση των κοντέινερ στο προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Το ΔΣ έθεσε ως όφειλε το ζήτημα από την μία της υποβάθμισης της καθημερινότητας των μαθητών όλων των σχολείων που θα φιλοξενούσαν για τουλάχιστον 4 + 2 χρόνια τις «αίθουσες» αυτές και από την άλλη την «καταδίκη» των τετράχρονων μαθητών που θα περάσουν όλη την προσχολική τους ζωή μέσα σε αυτά. Η άμεση κινητοποίηση όλων σας μαζί με την στήριξη των φορέων της περιοχής έφερε αποτέλεσμα και δεν θα μπουν τα κοντέινερ στην αυλή του σχολείου μας.

Ακολούθησε το ζήτημα με τις κάμερες στις τάξεις και την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος. Ως Διοικητικό Συμβούλιο ταχθήκαμε ομόφωνα αντίθετοι σε οποιαδήποτε μαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση ή ζωντανή μετάδοση εκπαιδευτικής διαδικασίας που νομοθέτησε το υπουργείο γιατί πιστεύουμε ότι το μέτρο αυτό είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό, αποστεώνει την εκπαιδευτική διαδικασία. Η τάξη για εμάς θα πρέπει να είναι ένας ζωντανός οργανισμός που τα μέλη της θα βρίσκονται συνεχώς σε αλληλεπίδραση. Η ύπαρξη των καμερών εκμηδενίζει τον αυθορμητισμό και την αθωότητα των μαθητών, όπου και τα δύο είναι απαραίτητα συστατικά της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η ύπαρξη των καμερών θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να λύσει. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση καμερών μέσα στις τάξεις των παιδιών μας. Δηλώνουμε επίσης ότι θα συμπαρασταθούμε σε κάθε κίνηση του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με την ίδια ανησυχία παρακολουθούμε και τις εξελίξεις με το νέο νομοσχέδιο που ήρθε για διαβούλευση στην περίοδο της καραντίνας και κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι πολύ σοβαρό θέμα και θα πρέπει να το δούμε όλοι μαζί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της επανέναρξης των μαθημάτων ζήτησε από το σχολείο ενημέρωση: α) για την κατάσταση που επικρατεί με το ζήτημα της καθαριότητας (πως θα καλυφθεί η μία θέση καθαρίστριας και πως θα γίνει  ο καθαρισμός του σχολείου αφού η δική μας καθαρίστρια έρχεται εκτός ωραρίου και καθαρίζει. Μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη περίοδο ήταν στο 2ο Γυμνάσιο) και β) για τα έργα που έχει ζητήσει η Διεύθυνση του Σχολείου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ώστε η επανέναρξη των μαθημάτων να γίνει με όλες τις προϋποθέσεις που θέτει το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ζήτησε ενημέρωση για το αν υπάρχουν όλα τα μέσα καθαρισμού και όλα τα μέσα προφύλαξης των παιδιών μας. Ζήτησε ενημέρωση για το αν θα υπάρχουν κενά λόγω αδειών του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο Διευθυντής του Σχολείου μας, μας ενημέρωσε χθες Κυριακή 31/5/2020 ότι τα τεχνικά ζητήματα που είχαμε θέσει τόσο στο σχολείο όσο και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχουν λυθεί εκτός από ένα καζανάκι που χρειάζεται αντικατάσταση και θα γίνει άμεσα.

Είναι ίσως η καλύτερη στιγμή να επαναλάβουμε και να διεκδικήσουμε τώρα μόνιμες καθαρίστριες  που θα βοηθούν το σχολείο μας να είναι καθαρό και την ώρα των μαθημάτων. Αίτημα για την άμεση πρόσληψη νέων καθαριστριών αλλά και μονιμοποίηση των ήδη υπαρχουσών έστειλε το ΔΣ την προηγούμενη εβδομάδα στηρίζοντας έτσι το αίτημα της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής  της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας αλλά και του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.

Ο Δήμος Πετρούπολης με ανακοίνωση που ανέβασε το Σάββατο μας ενημερώνει ότι όλα τα σχολεία θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με υλικά αλλά και θα έχει το απαραίτητο προσωπικό ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην καθαριότητα και την απολύμανσή τους. (https://petroupoli.gov.gr/2020/05/epanalitourgia-paidikon-sxolion/)

Η επανέναρξη των μαθημάτων αλλά και το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη θα πρέπει να βρει τα σχολεία πανέτοιμα ώστε κάθε παιδί να είναι ασφαλές, θα πρέπει τα σχολεία να είναι έτοιμα ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης στην γνώση, θα πρέπει τα σχολεία από την αρχή να είναι εφοδιασμένα με όλα τα εποπτικά μέσα, θα πρέπει τα σχολεία από την αρχή της χρονιάς να μην έχουν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να μην χαθούν και άλλες πολύτιμες ώρες και να γίνει γρήγορα η αναπλήρωση της χαμένης ύλης.

Καλούμε όλα τα μέλη, να είναι σε εγρήγορση, να είναι δίπλα στο σύλλογο και στους δασκάλους των παιδιών μας. Ότι ζητήματα ανοιχτά υπάρχουν να ενημερώσουν απευθείας τον Σύλλογο και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε άμεση λύση.

Τελειώνοντας, από σήμερα και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς -ακολουθώντας την οδηγία του Υπουργείου- δεν θα λειτουργεί το κυλικείο του σχολείου μας γι’ αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του οπωσδήποτε ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΑΕΙ & ΝΕΡΟ. Επίσης επειδή το κυλικείο θα ξανανοίξει τον Σεπτέμβριο, παρακαλούμε τόσο εμείς όσο και η κα Αλεξάνδρα, όσοι γονείς έχουν εκκρεμότητες να επικοινωνήσουν με την κα Αλεξάνδρα και να τις τακτοποιήσουν. Το τηλέφωνο της κας Αλεξάνδρας είναι : 6932309392

Καλή αρχή σε όλους με υγεία.

Με το καλό και να πάνε όλα καλά.

 Και μην ξεχνάτε: την όποια λύση θα την δώσουμε όλοι μαζί.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Ακολουθεί το υπόμνημα που στείλαμε στα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο Πετρούπολης και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Οι επιστολές στο σχολείο και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, είναι διαθέσιμες σε όποιο μέλος τις ζητήσει.

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς, Για μαθητές | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.