17 Νοεμβρίου 1973

Ενημέρωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Πετρούπολης και από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας

Από την Ένωση Πετρούπολης:

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι, τα μηνύματα του Νοέμβρη του 73 δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 Οι σημερινοί μαθητές και φοιτητές που βιώνουν τον αποκλεισμό, την απειλή της ανεργίας, την αμφιβολία για το μέλλον  και τη ζωή τους οφείλουν να ξέρουν: η επιλογή είναι ανάμεσα στο φόβο και την ατομικότητα ή στον φωτισμένο δρόμο της ενότητας και της νεότητας.

Αν γυρίσουμε το βλέμμα πίσω στο χρόνο, θα θυμηθούμε πως οι νέοι εκείνοι διάλεξαν να υψώσουν τη φωνή τους παρά τις συστάσεις της πλειοψηφίας της κοινωνίας που με φόβο ανέχονταν τους συνταγματάρχες έξι χρόνια ήδη.

Σήμερα ο φόβος είναι εδώ ξανά και η διεκδίκηση της υγείας και της παιδείας, της δουλειάς και της ασφάλειας ζητούμενο.

Σαν γονείς έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε με τα παιδιά μας τι σημαίνει το Πολυτεχνείο, τα αιτήματα, πως το βιώνουμε σήμερα .

Ελπίζουμε κι εσείς οι δάσκαλοι τους να διδάξετε στα παιδιά μας  αυτόν τον δρόμο τη μέρα του Πολυτεχνείου, αν μας ενδιαφέρει και  η αξιοπιστία απέναντι στα μάτια των μαθητών. Μιλήστε μαζί τους για τη ζωντανή ιστορία.  Για τις ηρωικές πράξεις και όσους θυσιάστηκαν, αλλά και  για το σήμερα.

Έχουμε σαν μεγαλύτεροι χρέος τιμής και αξιοπρέπειας. Όχι μόνο για το χτες αλλά κυρίως για το σήμερα και το αύριο.

Υπερασπιζόμαστε τη ζωή , για αυτό αγωνιζόμαστε για την Παιδεία, την Υγεία, τη Δημοκρατία, το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια. Δεν ξεχνάμε όσους θυσιάστηκαν ! Πετρούπολη 16-11-2020

Από την ΑΣΓΜΕ

Τα οράματα του Νοέμβρη επίκαιρα  όσο  πότε  άλλοτε !!!

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

            Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες του λαού και της νεολαίας δεν μπαίνουν στο γύψο με διατάγματα και απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων «καθ’ άπασαν την επικράτειαν».

            Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα γνωρίζει πώς οι διεκδικήσεις για «ψωμί παιδεία ελευθερία» πάνε παράλληλα με τη διεκδίκηση για υγεία και μέτρα στήριξης για το λαό μας.

            Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Εμπνεόμαστε από τις παραδόσεις της και τα ανεκπλήρωτα συνθήματά της. Αντιστεκόμαστε στην ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

            Αποτελεί ατομική και συλλογική μας ευθύνη να μην μείνουμε με το στόμα κλειστό εμπρός στις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες που αντί να στηρίξoυν την εκπαίδευση την έθεσαν σε αναστολή. Να διεκδικήσουμε να παρθούν έκτακτα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία όλων ανεξαιρέτως των σχολείων με όλους τους όρους προστασίας. Όχι άλλη μια σχολική χρονιά χαμένη.

            Ως ΑΣΓΜΕ θεωρούμε πως ο λαός μας παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε και την επιχείρηση καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, θα βρει τους τρόπους να τιμήσει και φέτος την εξέγερση του Νοέμβρη του 73. Να διαδηλώσει, παρά τις απαγορεύσεις, με ασφάλεια και με όλα τα μέτρα προστασίας και να φωνάξει δυνατά «Ο Νοέμβρης ζει»!

            Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μένουμε δυνατοί. Όχι σιωπηλοί.

                                                                             15 Νοεμβρίου 2020

Categories: Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς, Για μαθητές | Ετικέτες: ,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.