Ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την εξ’αποστάσεως εκπαίδευση.

Ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης:

3/12/2020

Δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές από τον Δήμο Πετρούπολης για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Ο Δήμος Πετρούπολης, σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που όλοι βιώνουμε, όπου η δια ζώσης εκπαίδευση έχει ανασταλεί για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, θεωρεί υποχρέωση, αλλά και ηθικό καθήκον να στηρίξει έμπρακτα τους μαθητές της πόλης μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ψηφιακό εξοπλισμό για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Πετρούπολης προχώρησε σε έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, προκειμένου να εξοπλιστούν άμεσα με τάμπλετ τα σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία. Τα προσφερόμενα τάμπλετ, τα οποία θα αποτελούν πλέον σχολική περιουσία, θα διαθέτουν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές έτσι ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα στους μαθητές να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το λογισμικό της τηλεκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι οι σχολικές επιτροπές του Δήμου, με επιστολή τους προς τους Διευθυντές των σχολείων, ζητούν να καταγράψουν και να υποδείξουν άμεσα τον ακριβή αριθμό των μαθητών που δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό και δεν μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, σε δήλωσή του, τόνισε: «Το κλείσιμο των σχολείων, ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οδήγησε εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταθεί αρωγός σε αυτές τις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες, όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Ο Δήμος Πετρούπολης στέκεται για ακόμη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας την πρωτοβουλία να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισάξια και απρόσκοπτη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση, για όσο διάστημα αυτή θα εφαρμόζεται. Γιατί η πρόσβαση στη γνώση είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών». Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, ανέφερε σε δήλωσή του: «Η αναγκαία, στο πλαίσιο της πανδημίας, τηλεκπαίδευση προϋποθέτει κάποια εργαλεία, τα οποία ενδεχομένως στερούνται οι ευάλωτοι οικονομικά μαθητές. Μεγάλη πλειοψηφία των οικογενειών (ειδικά όσες έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά) δεν διαθέτουν τα αναγκαία μέσα για την ταυτόχρονη παρακολούθηση των τηλεμαθημάτων, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην έχουν πρόσβαση στη μαθησιακή διαδικασία ή να κάνουν μάθημα μέσω τηλεφώνων και άλλων μη ενδεδειγμένων συσκευών. Θεωρήσαμε, λοιπόν, αμετάθετη υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε έναν ικανό αριθμό ψηφιακών συσκευών, ώστε να μπορούν ανεξαιρέτως όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στη σύγχρονη εξ’ αποστάσεως διδασκαλία».

Ο σύλλογός μας είχε κοινοποιήσει στο σχολείο μας την δυνατότητα που υπήρχε να δανείσουμε τα τάμπλετ των δραστηριοτήτων σε μαθητές που τα είχαν ανάγκη. Δώσαμε ένα τάμπλετ σε μαθητή που δεν είχε συνδεθεί στο μάθημά του μετά από πληροφόρηση γονέων αλλά δυστυχώς τελικά τα τάμπλετ που είχαμε δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έθετε το ίδιο το σύστημα της τηλεκπαίδευσης. Ευκαιρία είναι τώρα, οι γονείς που έχουν ζήτημα, να επικαιροποιήσουν το αίτημά τους για να ικανοποιηθεί.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας είχε αποστείλει και αυτή αίτημα στον Δήμο για κάλυψη των αναγκών.

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς, Για μαθητές | Ετικέτες: ,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.