Ενημέρωση γονέων σχετικά με τα κρούσματα COVID-19 στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα γεγονότα που αφορούν στα κρούσματα COVID – 19 στο σχολείο μας, έτσι όπως αυτά εξελίχθηκαν.

Την Τετάρτη 10/2/21, και αφού σταμάτησαν τα δια ζώσης μαθήματα, κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, εστάλη από το Σχολείο email (επισυνάπτεται) στους γονείς των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ δημοτικού που ανέφερε πως υπήρξε κρούσμα σε ένα από τα δύο τμήματα. Λόγω της συνύπαρξης όμως των μαθητών στις ώρες των ξένων γλωσσών, κρίθηκε αναγκαία η ενημέρωση των γονέων των μαθητών και μαθητριών και των δύο τμημάτων

Την Πέμπτη 11/2 ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Χάρης Δερδελάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υποδιευθυντή του σχολείου, κο. Γιώργο Αγγελόπουλο ο οποίος του ανέφερε πως υπάρχουν δύο περιπτώσεις στο ΣΤ1.

  • Η πρώτη περίπτωση αφορούσε σε μητέρα και μαθητή. Και οι δύο με συμπτώματα COVID – 19 αλλά μόνο με τη μητέρα να είναι θετική καθώς το rapid test του μαθητή ήταν αρνητικό. Το σχολείο ενημερώθηκε και ο μαθητής δεν προσήλθε για μάθημα από τη στιγμή εκδήλωσης των συμπτωμάτων.
  • Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε σε μαθητή που βγήκε θετικός και ενημέρωσε το Σχολείο το βράδυ, στις 10/2, έχοντας παρακολουθήσει τα μαθήματα εκείνης της ημέρας.

Ο κος Αγγελόπουλος ενημέρωσε σχετικά, μέσω email, τους γονείς των μαθητών της ΣΤ’ τάξης και τους εκπαιδευτικούς. Ανέφερε επιπλέον ότι ο Ε.Ο.Δ.Υ. δεν είχε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στο σχολείο για  τη διαχείριση της κατάστασης

Την ίδια ημέρα ο κος Δερδελάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διευθυντή του Σχολείου, κο Γραμμένο, ο οποίος του ανέφερε πως επίσημα τον ίδιο προσωπικά δεν τον έχει ενημερώσει κανένας γονέας για κρούσμα και πως ό,τι γνωρίζει το γνωρίζει από φήμες.

Ο κος Δερδελάκος του ανέφερε πως ο κος Αγγελόπουλος γνωρίζει λεπτομέρειες και πως πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Τότε ο κος Διευθυντής παρέπεμψε τον κο Δερδελάκο στον κο Αγγελόπουλο προκειμένου να αποσταλεί από το Σχολείο επίσημη ενημέρωση προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τελικά εστάλη το σχετικό mail (επισυνάπτεται στο τέλος του άρθρου) μετά τα μεσάνυχτα.

Την Παρασκευή 12/2/21 ο κος Αγγελόπουλος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του Συλλόγου καθώς και τον Ειδικό Γραμματέα, κο Δημήτρη Θάνο ότι συντάχθηκαν από το Σχολείο τα προβλεπόμενα έγγραφα για την ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, όπως προβλέπεται από τα σχετικά Πρωτόκολλα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το Σχολείο έστειλε το ενημερωτικό email προς τους γονείς των μαθητών και μαθητριών όλων των τάξεων.

Σε νέα επικοινωνία του κου Δερδελάκου με τον κο Διευθυντή, του αναφέρθηκε πως έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Πετρούπολης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Καμία ειδική οδηγία δε δόθηκε προς τον Διευθυντή του Σχολείου, μιας και όπως του ανέφεραν, οι μαθητές πλέον ακολουθούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και η διαχείριση της κατάστασης δεν είναι αρμοδιότητά του.

Προκειμένου να διαχειριστούμε όλοι οι γονείς καλύτερα τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης μεγαλύτερης διασποράς, συστήνεται να ακολουθηθούν οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., και η διενέργεια rapid test ή test μοριακού ελέγχου.

Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία και γρήγορη επάνοδο σε ένα σχολικό περιβάλλον ασφαλές, πλημμυρισμένο από τα γέλια και τις φωνές των παιδιών μας.

Categories: Γενικού ενδιαφέροντος, Για Εκπαιδευτικούς, Για γονείς | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.