Το Καταστατικό

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ (5ου) ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ A’

ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΕΔΡΑ – ΣΚΟΠΟΣ – ΜΕΣΑ

 ΑΡΘΡΟ 1

Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ (5ου)  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

 

ΑΡΘΡΟ 2

Έδρα του Συλλόγου ορίζεται το 5ο Δημοτικό σχολείο Πετρούπολης.

 

ΑΡΘΡΟ 3

Σκοποί του Συλλόγου είναι:

1) Η μελέτη και προβολή των προβλημάτων του σχολείου και ο συντονισμός της δράσης όλων των γονιών για τη λύση τους

2) Η ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός και η δημοκρατική αναβάθμιση της Παιδεία.

3) Η κατάργηση της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, της παραπαιδείας και η πλήρης εφαρμογή της Δωρεάν Παιδείας.

4) Η αύξηση των δαπανών για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της Εκπαίδευσης.

5) Η αναμόρφωση της δομής της Εκπαίδευσης και των αναλυτικών προγραμμάτων ώστε  να παρέχεται ουσιαστική γενική μόρφωση και επαγγελματικές γνώσεις.

6) Η προάσπιση της υγείας των μαθητών με εφαρμογή σύγχρονου δεσμού σχολικής Υγιεινής.

7) Η συμπαράσταση στους μαθητές για, την ανάπτυξη πολιτιστικής δραστηριότητας μέσα και έξω από το σχολείο

8) Η διατήρηση και διάδοση της λαϊκής πολιτιστικής μας κληρονομιάς 9) Η προώθηση και ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού,

10) Η συστηματική  Επιστημονική Εκπαίδευση των μαθητών σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ειρήνης.

 

ΑΡΘΡΟ 4

Μέσα για την επίτευξη αυτών των σκοπών είναι:

1) Η ανάπτυξη στενής συνεργασίας με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους άλλους φορείς της περιοχής.

2) Η διαφώτιση των γονιών και κηδεμόνων και η δραστηριοποίηση τους για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.

3) Η στενή συνεργασία του συλλόγου με τα ανωτέρω συνδικαλιστικά όργανα των γονιών.

4) Η οργάνωση διαλέξεων, ομιλιών, συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων, εκδρομών κλπ

5) Οι παραστάσεις και η υποβολή υπομνημάτων στους αρμοδίους για την ενημέρωση τους και τη λύση των προβλημάτων καθώς και η χρήση κάθε μέσου δημοσιότητας

6) Η συγκρότηση επιτροπών δραστηριοτήτων από μέλη του συλλόγου

7) Η συμμετοχή του συλλόγου στα όργανα διοίκησης του σχολείου,

8) Κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια και δραστηριότητα που θα αποβλέπει στην επίτευξη των σκοπών του συλλόγου.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β

ΜΕΛΗ

ΑΡΘΡΟ 5

 Μέλη του συλλόγου γίνονται ο ένας ή και οι δύο γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο. Στην έννοια γονείς περιλαμβάνονται και οι επίτροποι και οι νόμιμα διορισμένοι εκπρόσωποι τους. Δικαίωμα εγγραφής μέλους, σε εισφορά, δεν καθιερώνεται, ενώ η ετήσια συνδρομή ορίζεται σε 5 ευρώ. Το ποσό μπορεί να αυξομειωθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

 

APΘPO 6

Δικαιώματα και υποχρεώσεις των μελών

1) Κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στις Γεν. Συνελεύσεις, να παίρνει μέρος στις συζητήσεις και ψηφοφορίες, να εκλέγει και να εκλέγεται και γενικά να συμμετέχει στις δραστηριότητες του συλλόγου

2) Το μέλος που παραβαίνει τις διατάξεις του Καταστατικού ή αναπτύσσει δραστηριότητα αντίθετη με τους σκοπούς του Συλλόγου, διαγράφεται με απόφαση της Γεν Συνέλευσης που παίρνεται με πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων μελών.

 

ΑΡΘΡΟ 7

Παύουν να είναι μέλη του συλλόγου:

1) Όσοι το ζητήσουν με Γραπτή αίτηση τους στο Δ.Σ.

2) Όσοι καθυστερούν τη συνδρομή τους πάνω από ένα χρόνο και μετά από 15 ημέρες από την ειδοποίηση τους από το Δ.Σ. του συλλόγου.

3) Όσοι δεν είναι πλέον γονείς ή κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν στο σχολείο.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ’

 ΠΟΡΟΙ

ΑΡΘΡΟ 8

Πόροι του συλλόγου είναι:

1) Οι εγγραφές και συνδρομές των μελών.

2) Οι προαιρετικές εισφορές των μελών.

3) Οι δωρεές, κληρονομιές και επιχορηγήσεις από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

4) Τα έσοδα από διάφορες-εκδόσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου.

5) Κάθε άλλο έσοδο που νόμιμα έρχεται στο σύλλογο.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ’

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΡΘΡΟ 9

Ο σύλλογος διοικείται από επταμελές (7) Δ.Σ. που εκλέγεται για 2 χρόνια, με μυστική ψηφοφορία, σε έντυπα ψηφοδέλτια και με το σύστημα της απλής αναλογικής. Στην ψηφοφορία αυτή πρέπει να έχουν πάρει μέρος ο ένας ή και οι δυο γονείς του 1/5 τουλάχιστον των μαθητών του σχολείου. Το εκλεγμένο Δ.Σ σε διάστημα 3 ήμερων από την εκλογή του, με  ευθύνη του  πρώτου σε  ψήφους συμβούλου  του πλειοψήφησαντος συνδυασμού, συνέρχεται και εκλέγει με μυστική ψηφοφορία Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, Ειδικό Γραμματέα και Ταμία. Αν αυτός δεν συγκαλέσει σε σώμα, αναλαμβάνει την ευθύνη της σύγκλησης ο πρώτος σύμβουλος του δευτέρου συνδυασμού. Η θητεία των γονέων και κηδεμόνων που μετέχουν στο Δ.Σ. λήγει αυτοδικαίως στην περίπτωση που τα τέκνα τους δεν φοιτούν πλέον στο σχολείο.

 

ΑΡΘΡΟ 10

Το Δ.Σ. συνεδριάζει τακτικά μία φορά το μήνα και έκτακτα όποτε κρίνει αναγκαίο να το συγκαλέσει ο Πρόεδρος ή τo ζητήσουν τρία μέλη με γραπτή αίτησή τους, που πρέπει να αναφέρει και τα θέματα ημερησίας διάταξης. Το Δ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκονται τέσσερα από τα μέλη του. Οι αποφάσεις παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου. Μέλος του Δ.Σ. που απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεδριάσεις συνεχείς θεωρείται ότι παραιτήθηκε και αντικαθίσταται από τα αναπληρωματικά μέλη του ίδιου συνδυασμού.

 

ΑΡΘΡΟ 11

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1) Το Δ.Σ. ενεργεί και αποφασίζει σύμφωνα με το Καταστατικό για κάθε θέμα που ενδιαφέρει το σύλλογο.

2)Διαχειρίζεται την περιουσία του συλλόγου, καθορίζει και εγκρίνει τις δαπάνες.

3) Συντάσσει τον απολογισμό δράσης του Δ.Σ., τον προϋπολογισμό και τα υποβάλλει για έγκριση στη Γ Σ.

4) Είναι υπεύθυνο για την πραγματοποίηση των αποφάσεων της Γ Σ.

 

ΑΡΘΡΟ 12

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

1) Ο πρόεδρος εκπροσωπεί το σύλλογο στις Δικαστικές, Διοικητικές αρχές και στους τρίτους.

2) Προεδρεύει στις συνεδριάσεις του ΔΣ , συγκαλεί το Δ.Σ. και καταρτίζει την ημερήσια διάταξη,· μαζί με τον Γεν. Γραμματέα.

3) Διευθύνει  τη συζήτηση και υπογράφει με τον Γεν. Γραμματέα κάθε έγγραφο που έχει σχέση με τη δραστηριότητα του συλλόγου. Τα πρακτικά του Δ Σ. υπογράφουν όλα τα παρόντα μέλη του Δ.Σ.

4) Σε περίπτωση που απουσιάζει  ή εμποδίζεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, τον αντικαθιστά ο Αντιπρόεδρος.

 

ΑΡΘΡΟ 13

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΑΜΙΑ

1) Ο ταμίας είναι υπεύθυνος, για τη διαχείριση της περιουσίας του συλλόγου εισπράττει τις συνδρομές και τηρεί τα βιβλία εσόδων και εξόδων. Κάνει τις πληρωμές βάσει ενταλμάτων που υπογράφονται από τον Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα.

2) Είναι υποχρεωμένος να καταθέτει σε Τράπεζα ή Ταμιευτήριο κάθε ποσό πάνω από 58,69 ευρώ που μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί με απόφαση της Γ.Σ.

 

 

ΑΡΘΡΟ 14

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

1) Διευθύνει τα γραφεία του συλλόγου, καταρτίζει μαζί με τον Πρόεδρο την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του Δ.Σ. συνυπογράφει πρακτικά των συνεδριάσεων και διεξάγει, την αλληλογραφία.

2) Συντάσσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ., τηρεί το Μητρώο μελών και φυλάσσει τη σφραγίδα του συλλόγου.

 

ΑΡΘΡΟ 15

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

 Βοηθάει τον Γεν Γραμματέα στα καθήκοντα του ή τον αναπληρώνει, όταν λείπει.

 

ΑΡΘΡΟ 16

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

1) Η Γενική Συνέλευση είναι, το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του συλλόγου Συνέρχεται μία φορά το χρόνο, τακτικά, το 1ο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς και έκτακτα όποτε κρίνεται αναγκαίο από το Δ.Σ. ή όταν το ζητήσουν το 1/10 των ταμειακά εντάξει μελών του συλλόγου. Στην τελευταία περίπτωση το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να συγκαλέσει την Γ.Σ μέσα σε 10 μέρες από την υποβολή της αίτησης. Αν το Δ Σ αρνηθεί, το αρμόδιο Δικαστήριο εξουσιοδοτεί τους αιτούντες να συγκαλέσουν οι ίδιοι Γ.Σ, ορίζοντας συγχρόνως το Προεδρείο της Γ.Σ. και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

2) Η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία όταν συμμετέχει το 1/3 τουλάχιστον των ταμειακά εντάξει μελών. Αν δεν πραγματοποιηθεί η απαρτία συγκαλείται νέα Γ.Σ. την αντίστοιχη ημέρα της επομένης εβδομάδας, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, οπότε βρίσκεται σε απαρτία με όσα μέλη είναι παρόντα.

3) Η σύγκληση της Γ Σ πρέπει να ανακοινώνεται στα μέλη πριν από 8 μέρες, με γραπτή πρόσκληση που πρέπει, υποχρεωτικά να αναφέρει τον τόπο, την ημέρα, την ώρα και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Στις Γ.Σ- δεν καλούνται μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη αλλά όλοι οι γονείς οι οποίοι ακόμα και κατά την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ. μετά την ενημέρωση των υποχρεώσεων τους μπορούν  να γίνουν μέλη του ΔΣ ή εκπρόσωπο του Συλλόγου στην Ένωση Γονέων, ή την Σχολική Επιτροπή.

4) Τις εργασίες της Γ.Σ. διευθύνει τριμελές Προεδρείο που εκλέγεται με ανάταση του χεριού και αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και ένα μέλος του. Ο καθένας εκλέγεται χωριστά.

5) Οι αποφάσεις της Γ.Σ. παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, με ανάταση του χεριού. Μυστική ψηφοφορία με ψηφοδέλτια γίνεται μόνο για αρχαιρεσίες, δηλαδή εκλογή Δ.Σ.,          Εξ. Επιτροπής, εκπρόσωπου για τη σχολική επιτροπή και αντιπροσώπων για την Ένωση, για έγκριση λογοδοσίας και απολογισμού του Δ.Σ., καθώς και για προσωπικά ζητήματα.

 

ΑΡΘΡΟ 17

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

1) Εκλέγει το Προεδρείο που διευθύνει τις εργασίες της

2) Εγκρίνει ή απορρίπτει τον απολογισμό του Δ.Σ.

3) Εγκρίνει ή απορρίπτει τον προϋπολογισμό και απαλλάσσει το Δ.Σ. από κάθε ευθύνη σύμφωνα με την έκθεση της Ε.Ε.

4) Εκλέγει τα μέλη της Εφορευτικής επιτροπής.

5) Αποφασίζει για τη διαγραφή μελών.

6) Αποφασίζει για την τροποποίηση του καταστατικού και τη διάλυση του συλλόγου.

7) Αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν ανήκει ρητά στην αρμοδιότητα αλλού οργάνου του συλλόγου.

 

ΑΡΘΡΟ 18

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Εξελεγκτική Επιτροπή είναι τριμελής με δύο αναπληρωματικά μέλη, εκλέγεται, μαζί με το Δ.Σ. για δυο χρόνια. Έργο της είναι ο έλεγχος και η εποπτεία της οικονομικής διαχείρισης του Δ.Σ. Συντάσσει έκθεση και την υποβάλλει για έγκριση στη Γ.Σ. Σε περίπτωση που διαφωνεί κάποιο από τα μέλη της, συντάσσει χωριστή έκθεση και αποφασίζει η Γ.Σ.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε’

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ -ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 ΑΡΘΡΟ 19

Για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών εκλέγεται από την Γ.Σ., με ανάταση του χεριού, 3μελής Εφορευτική Επιτροπή, με δυο (2) αναπληρωματικά μέλη, που προετοιμάζει και διεξάγει, τις εκλογές και κάνει, τη διαλογή των ψήφων. Κάθε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής εκλέγεται χωριστά. Τα μέλη της δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι.

Το εκλογικό υλικό παραδίδεται στο νέο Δ.Σ., που  είναι υποχρεωμένο να το φυλάξει μέχρι την πάροδο της προθεσμίας προσφυγής  κατά των αρχαιρεσιών και αν γίνει προσφυγή μέχρι την τελεσίδικη απόφαση.

Η εφορευτική επιτροπή μετά τη διαπίστωση της απαρτίας της Γ. Σ. μεριμνά για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, λαμβάνει οιονδήποτε πρόσφορο μέτρο, κυρίως σε ότι αφορά την διασφάλιση της μυστικότητας της ψηφοφορίας, της διαπίστωσης της ταυτότητας των ψηφοφόρων και της νομιμοποίησης αυτών ως εκλογέων.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας η ανωτέρω εφορευτική επιτροπή προβαίνει στην καταμέτρηση των έγκυρων ψηφοδελτίων και α) εφόσον στις εκλογές κατατίθενται περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια:

1) καθορίζει το εκλογικό μέτρο διαιρώντας το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων με των αριθμό των μελών του Δ.Σ. (εφόσον κατά την διαίρεση αυτή προκύπτει κλάσμα δεν λαμβάνεται υπόψιν).

2)Καθορίζει τον αριθμό των θέσεων που καταλαμβάνει κάθε συνδυασμός στο Δ.Σ. διαιρώντας τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε κάθε υποψήφιος με το εκλογικό μέτρο,

3) Μεμονωμένος υποψήφιος που έλαβε αριθμό ψήφων ίδιο ή μεγαλύτερο από το εκλογικό μέτρο καταλαμβάνει μία έδρα στο όργανο, για το οποίο είχε θέσει υποψηφιότητα,

4) Συνδυασμός που περιλαμβάνει υποψήφιους λιγότερους από τις θέσεις που του ανήκουν καταλαμβάνει το πολύ τόσες θέσεις, όσοι είναι και υποψήφιοι του,

5) Οι θέσεις που μένουν αδιάθετες, σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγουμένων περιπτώσεων, κατανέμονται από μια στους Συνδυασμούς εκείνους που έχουν

καταλάβει τουλάχιστον μια θέση και οι οποίοι συγκεντρώνουν υπόλοιπο ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από 1/3 του εκλογικού μέτρου και που πλησιάζουν περισσότερο το εκλογικό μέτρο,

6) Οι θέσεις που μένουν ακόμα αδιάθετες κατανέμονται μεταξύ των συνδυασμών που έχουν το μεγαλύτερο υπόλοιπο ψηφοδελτίων από μία θέση. Σε περίπτωση ισοδυναμίας γίνεται κλήρωση ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή των εκλογών, β) Εφόσον οι εκλογές γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάθε ψηφοφόρος μπορεί να θέσει σταυρούς προτίμησης μέχρι το 40% των εκλεγομένων και οι θέσεις του Δ Σ. κατανέμονται με βάση τον αριθμό των σταυρών που έλαβε κάθε υποψήφιος Εφόσον το 40% των εκλεγομένων αντιστοιχεί σε δεκαδικό αριθμό από 0,5 και άνω στρογγυλοποιείται στη αμέσως επόμενη μονάδα.

Το ίδιο το εκλογικό σύστημα ισχύει και για τους εκπροσώπους στην Ένωση γονέων και τη Σχολική επιτροπή. Εξαίρεση αποτελεί όταν οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων του Συλλόγου στη Σχολική επιτροπή γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Τότε κάθε ψηφοφόρος μπορεί να διαλέξει ένα και μόνο υποψήφιο.

Ο Σύλλογος εκπροσωπείται στην ένωση γονέων από ένα εκπρόσωπο ανά τριάντα μαθητές, των οποίων οι γονείς έλαβαν μέρος στις εκλογές για ανάδειξη του Δ.Σ. Στην περίπτωση που συμμετείχαν κατά τα παραπάνω στις εκλογές εκπροσωπούν λιγότερους από 30 μαθητές, ο Σύλλογος γονέων εκπροσωπείται στην Ένωση γονέων με έναν εκπρόσωπο.

 

ΑΡΘΡΟ 20

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που είναι ταμειακά εντάξει. Τα μέλη που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι είτε μεμονωμένα είτε μέσα από συνδυασμό, πρέπει, να καταθέσουν γραπτή αίτηση 5 μέρες τουλάχιστον πριν τις εκλογές, στο Δ Σ. Ο κάθε γονέας έχει μια ψήφο ανεξάρτητα πόσα παιδιά εκπροσωπεί

 

ΑΡΘΡΟ 21

Η ανάδειξη του Δ.Σ , της Εξ Επιτροπής, των αντιπροσώπων για τη σχολική Επιτροπή και την Ένωση Δήμου Πετρούπολης γίνεται με μυστική ψηφοφορία, σε έντυπα ψηφοδέλτια και με το σύστημα της απλής αναλογικής, με αρχαιρεσίες, στις οποίες παίρνουν μέρος οι γονείς που εκπροσωπούν το 1/3 τουλάχιστον των μαθητών του σχολείου.

Οι εκλογές επαναλαμβάνονται μέχρι δύο φορές με τις ίδιες προϋποθέσεις απαρτίας του άρθρου 20 εφόσον δεν ψηφίσουν οι γονείς που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 1/3 των μαθητών της σχολικής μονάδας, την αντίστοιχη ημέρα της επόμενης και μεθεπόμενης εβδομάδας  στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

Σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται και μετά την τρίτη επανάληψη των εκλογών η εκπροσώπηση του 1/3 των μαθητών του Σχολείου ο Σύλλογος θεωρείται ότι εκλέγεται νόμιμα, αλλά δεν συμμετέχει στην Σχολική Επιτροπή, στο Σχολικό Συμβούλιο και δεν εκπροσωπείται στην Ένωση Γονέων. Στην τελευταία αυτή περίπτωση το ΔΣ του Συλλόγου μπορεί να αποφασίσει στην επαναπροκύρηξη εκλογών για την επίτευξη των προϋποθέσεων απαρτίας όπως αυτή καθορίζεται αμέσως παραπάνω.

Ο Σύλλογος εκπροσωπείται στην Ένωση Γονέων από ένα εκπρόσωπο ανά τριάντα μαθητές, των οποίων οι γονείς έλαβαν μέρος στις εκλογές για ανάδειξη του Δ.Σ. Στην περίπτωση που συμμετείχαν κατά τα παραπάνω στις εκλογές εκπροσωπούν λιγότεροι από 30 μαθητές, ο Σύλλογος γονέων εκπροσωπείται στην Ένωση Γονέων με ένα εκπρόσωπο

 

ΑΡΘΡΟ 22

Ο σύλλογος έχει σφραγίδα κυκλική με την επωνυμία του και το έτος ίδρυσης του.

 

ΑΡΘΡΟ 23

Για την τροποποίηση του παρόντος καταστατικού και τη διάλυση του Συλλόγου απαιτείται απαρτία του 1/2 των ταμειακά εντάξει μελών και πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων μελών στη Γ.Σ. Σε περίπτωση διάλυσης η περιουσία του·συλλόγου κατανέμεται με απόφαση της Γ.Σ.

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 ΑΡΘΡΟ 24

Ο σύλλογος εγγράφεται, στη δύναμη της Ένωσης Συλλογών Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πετρούπολης Αττικής, της Ομοσπονδίας Γ & Κ Νομού Αττικής και της Συνομοσπονδίας Γονιών και Κηδεμόνων Ελλάδας.

 

ΑΡΘΡΟ 25

Κάβε τι που δεν προβλέπεται από το παρόν Καταστατικό, ρυθμίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα περί Σωματείων Νομοθεσία και τον Αστικό Κώδικα.

 

ΑΡΘΡΟ 26

Το παρόν καταστατικό, που περιέχει είκοσι έξι (26) άρθρα, μετά απ’ τις τροποποιήσεις που έγιναν, εγκρίθηκε σήμερα απ’ τη Γενική Συνέλευση,  που συγκλήθηκε για το σκοπό αυτό και θα ισχύσει, όπως τροποποιήθηκε, απ’ την εγγραφή των τροποποιήσεων, στο τηρούμενο δημόσιο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου Αθήνας.

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.